Back to All Events

De Nederlandse flexibele arbeidsmarkt: voorbeeld of waarschuwing

Debat rond WRR-rapport "Voor de zekerheid"

De veelbesproken wet-Peeters wil stappen zetten richting een modernere en flexibelere arbeidsmarkt. In Nederland deden ze dat eerder al en daar werken ongezien veel werknemers deeltijds, met een tijdelijke contract of als zelfstandige. 
Een vloek of een zegen?

De Nederlandse Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) houdt de Nederlandse flexibele arbeidsmarkt voor het licht in hun publicatie ‘Voor de zekerheid’. Het rapport beschrijft zowel de kansen als de gevaren van een flexibele arbeidsmarkt, en adviseert de overheid maatregelen te nemen om nadelige gevolgen te voorkomen en bestrijden. 

Wat kan België leren uit de Nederlandse ervaring? Moeten we hun voorbeeld volgen of net niet? Kan een flexibele arbeidsmarkt jobs creëren voor jongeren en minder opgeleiden of zal het vooral de kwaliteit van de jobs ondergraven? 

Onderzoekers Monique Kremer (WRR) presenteert het rapport. Vervolgens gaat ze in debat met o.a. Prof. Dr. Christophe Vanroelen (Vrije Universiteit Brussel).

Organisatie: deBuren, WRR & Denktank Minerva.

Tickets: www.deburen.eu

Earlier Event: December 12
Lancering denktank Minerva
Later Event: November 28
Boekvoorstelling "De strijd om tijd"